3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Uzená polévka se zeleninou a kroupami

Název Množství a jednotka
uzené maso 500 g
mrkev 1 ks
celer řapíkatý kousek
petrželka
kroupy
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kroupy (střední krupky) uvaříme zvlášť v osolené vodě. Do vývaru z uzeného masa přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, petrželku a kousek asi 10 cm řapíkatého celeru. Vaříme až je zelenina měkká. Podle potřeby dosolíme, pokud se nám zdá vývar slabý, přidáme půl kostky masoxu. Na talíř dáme porci vařených krupek a zalijeme polévkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachová kaše

Postup: Hrách zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme přes noc nabobtnat.... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s Pak Choi a krůtím masem

Postup: Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě na skus. Mezitím na pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové tlapky

Postup: Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme strouhaný kokos, moučkový cukr, máslo a... zobrazit recept

RECEPTY

Rajská omáčka s hovězím masem

Postup: Tahle omáčka je původně s hovězím masem, ale protože hovězí je drahé, klidně... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...